dimecres, 12 de juny del 2013

Reflexions sobre el nostre projecte de millora d'art



Una vegada realitza el nostre projecte sobre l’art a l’EEI Na Burguesa, “Descobrint l’art: Som artistes!”, he de dir que les tres practicants (n’Aina, na Leo i jo) estem molt satisfetes i contentes amb els resultats obtinguts i també, amb tot el procés.

Primerament, he de dir que les activitats que vàrem planificar i les que duguérem a terme estan adequades a l’edat, al nivell maduratiu de cada infants i a les seves necessitats. De manera que les activitats són diferents segons l’etapa del nins i les nines.

Hem intentat seguir una continuïtat durant tot el projecte, tant pel que fa a la temàtica com al temps dedicat per fer el projecte. És important pels infants que es duguin a terme totes les activitats del projecte seguint un mateix fil conductor per a que no es converteixi en un projecte sense sentit i amb activitats sense relació entre elles.

M’agradaria recordar que amb aquest projecte el que pretenem és que els infants coneguin i reconeguin els diferents colors, les textures i formes així com també per a que duguin a terme una primera aproximació amb el llenguatge artístic i per a que puguin desenvolupar l’expressivitat mitjançant les obres plàstiques.

Un altre aspecte amb el que estam molt contestes és amb la gran implicació dels infants i la seva participació en totes les activitats que hem proposat. Tots els nins i les nines han participar amb molta il·lusió i amb ganes d’aprendre.

Per altra banda, també volem incidir i esmentar l’ajuda que hem rebut per part de les tutores de cada aula i de la coordinadora del centre, ja que ens han servit de guia i ens han ajudat per a poder aconseguir un correcte desenvolupament del projecte. Aquesta ajuda i recolzament rebut per part de les educadores, ha estat de gran importància ja que la seva experiència és un aspecte amb el qual nosaltres encara no contem. D’aquesta manera hem pogut aprendre molt d’aquesta experiència i pel nostre futur com a mestres.

A mode de crítica constructiva considerem que el material que hem emprat per dur a terme aquest projecte podria haver estat material reutilitzable ja que hem invertit doblers per poder realitzar les activitats que havíem planificat. Pel que fa al projecte d’art volem afegir també que es una tasca que requereix material costós ( com les temperes o les pintures de dit). Aquest aspecte s’hauria de tenir en compte per proposar projectes que no suposessin una despesa extra per part dels estudiants.

Una vegada finalitzat el nostre projecte ens hem adonat que, per a propers cursos, es poden implantar unes propostes de millora per tal de que aquest tingui una continuïtat i millorar-lo amb el temps.

Les propostes de millora que proposem són les següents:

- Donar continuïtat al projecte duent-lo a terme durant tot el curs.
- Confeccionar una carpeta per a cada infant on es classifiquin totes les creacions d’aquests i que se l’emportin a casa.
- Per optimitzar els recursos materials ja existents, aquests haurien d’esser en la mesura del possible, naturals o reciclats per tal de crear la menor despesa possible.
- Durant el projecte també es important proposar activitats que convidin a les famílies a participar activament en el desenvolupament d’aquestes i així enfortim els vincles escola-família i família-infant.

Per finalitzar afegiré que pensem que hem aconseguit que els infants assoleixin els objectius que havíem proposat pel nostre projecte, ja que els hem apropat als món de l’art i, més concretament, al món de la pintura.


Exposició final del projecte al centre


Les competències que he seleccionat per aquesta entrada són:

- La 1.4 perquè he arribar a unes conclusions al contrastar la teoria amb la pràctica i la meva experiència amb el projecte de millora sobre l’art.

- La segona competència que he triat és la 2.7 perquè he reflexionat sobre tot el procés i els resultats del nostre projecte i hem proposat algunes propostes de millora per tal de millorar la nostra actuació professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada