dijous, 16 de maig del 2013

Projectes de millora 0-3 anys


Després d’haver realitzat una llarga recerca per la xarxa de Plans de Millora a l’etapa de 0-3 anys, he de mencionar que no he trobat molta varietat. Tot i així, a continuació mencionaré els Plans de  Millora que he trobat. 

El primer es que vull comentar es el següent:

http://www.banyoles.cat/controller.php?p_action=show_page&pagina_id=10&inst_id=335694
 
Aquest pla de millora es va dur a terme en el municipi de Banyoles (Girona) al Centre Educatiu Municipal de 0-3 anys La Barca i el tema que tracta em sembla molt interesant: crear un ambient propici on les famílies poden intercanviar experiències dels seus infants i on poden aprendre com educar correctament als seus fills i filles. De manera que es tracta d’un espai pensat per a les famílies d’infants de 0 a 3 anys on a més de compartir vivències també es programen tallers i xerrades per a formar a les famílies. 

Entre els objectius principals podem trobar implicar a les famílies en el procés evolutiu dels seus fills i/a filles, incrementar l’intercanvi d’experiència i ajuda entre les famílies i conèixer els temes que mes preocupen a les famílies pel que fa a l’educació dels seus infants. 

Considero que és un pla de millora molt adequat ja que d’aquesta manera les famílies poden aclarir  els seus dubtes, aprendre d’altres experiències i a més, es potencien les relacions entre les diverses famílies. Crec que s’hauria de dur a terme a tots els centres educatius ja que és molt beneficiós tant per a les famílies com per als infants.

Un altre pla de millora que he trobat ha estat aquest:

En aquesta ocasió es tracta d’una escola bressol a Terrassa (Barcelona) i es tema tractat és la natura. Alguns dels objectius d’aquest pla de millora troben: apropar el món de la natura als infants, fomentant l’interès pel món que els envolta i  fomentar la relació família-infant i família-centre, ja que les famílies també poden participar. 

Consisteix en introduir materials naturals  com fulles, flors o branques d’arbres, entre d’altres i introduir-los a l’aula i la vida dels infants. A més, a partir d’aquests material es poden realitzar moltes activitat individuals i grupals (com fer mòbils per decorar l’aula, murals, punts de llibre, etc.).

Aquesta proposta em sembla molt enriquidora pel fet que a més que el infants poden conèixer la natura i el món que els envolta, també es dona importància a les famílies que poden participar en les activitats i s’inculca un respecte per la natura ja a edats primerenques.


Per acabar, l’altra proposta que m’agradaria comentar és aquesta:
 
A aquesta pàgina trobem un PowerPoint on uns estudiants de pedagogia expliquen un Pla de Millora de l’escola Ciutat de Reus a l’any 2009-2010.

Aquest projecte pretén millorar la relació escola-família i els canals de comunicació.

Entre els objectius podem trobar per una banda, estimular la relació, la participació i la implicació de les famílies com a part fonamental en la vida educativa de l’escola i establir uns canals de comunicació i relació entre tots els integrants de la comunitat educativa.

Aquest projecte de millora em sembla importantíssim tant per a les famílies, con per al centre i especialment per als infants. Personalment, crec que tots els centres haurien de dur a terme aquest tipus de projecte per tal de fomentar i millorar els canals de comunicació i la participació d’aquestes a les escoles per a que siguin partícips del procés d’ensenyament dels seus fills i/o filles. 



Per aquesta entrada he seleccionat les competències: 1.1 perquè realizar aquesta entrada requereix una recerca en xarxa.  A més, de de dir que al buscar projectes de millora a la xarxa, em sortien bastantes blogs de companys, així que crec que com tots, he emprat temps per a dur a terme aquesta recerca.
L'altra etiqueta fa referència a la competència 5.1 pel fet que a partir d'aquesta recerca de projectes de millora, he reflexionat sobre aquests i per tant, sobre les bones pràctiques que s0han de dur a terme als centres d'educació infantil. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada